Cor Gout – BIK (In de Knipscheer 2021)

Binnen veertien dagen al vier door uitgever en schrijver in dank aanvaarde recensies. In Den Haag te krijgen bij Boekhandel Douwes (zie foto) en De Vries Van Stockum. Ook in den lande verkrijgbaar. Indien niet in de winkel voorradig kan dat foutje door de winkelier hersteld worden via het Centraal Boekhuis.

Een naam, een boek, een eerste zin:
‘Dat hém dat nu weer moest overkomen’

Cor Gout - BIK

Auteur: Cor Gout Roman Nederlands Hardcover 
ISBN: 9789493214217 
19 maart 2021 – 168 pagina’s

Cor Gout – BIK (In de Knipscheer 2021)

“Een groot deel van Bik speelt zich af in 1937 in Berlijn. Naast de feiten die Gout door zijn verhaal mengt, lezen we ook de amoureuze avonturen van de jonge Bik die verliefd is op de Duitse Irmina. Als hij zich op een dag volledig in het nieuw steekt en daarbij ook nog zijn haren en nagels laat verzorgen lijkt er niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk een nieuwe man te zijn opgestaan. De nieuwe verschijning valt in ieder geval in goede aarde bij Irmina en het helpt waarschijnlijk ook bij de zoektocht naar een baan in de auto-industrie.

Alhoewel de liefde bloeit, blijft er toch een bepaalde afstand bestaan omdat Irmina ook nog omgaat met een wat oudere man die als een soort suikeroom voor haar is. Een echte carrière bouwt Bik ook niet op. Als hij aan het begin van de oorlog teruggaat naar de hoedenwinkel van zijn vader dan wordt hem door de Duitsers gevraagd of hij hun vertrouwensman in Den Haag wil worden.”

MUST READ: BIK!

Tzum | Tips: 10 mustreads als je op vakantie gaat naar Den Haag – Tzum